Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Községi Polgárőr Egyesület:

1999-ben alakult közel negyven fővel. Az évek során sokat változott a tagság összetétele. Napjainkra kialakult a mai 21 fős létszám, amelyben ugyanúgy találhatók tanulók, aktívan dolgozók és nyugdíjasok, nők és férfiak egyaránt. Tevékenységünket társadalmi munkában, díjazás nélkül végezzük, amelyhez az évek folyamán a pályázatokon elnyert pénzekből tudtuk fedezni a felszereléseink beszerzését.

Iskolai és Önkormányzati rendezvények lebonyolítását biztosítjuk. A településen a bűnelkövetés megakadályozásában és bűnözők elfogásában vettünk részt, segítettük a rendőrség és egyéb hatóság munkáját.Az illegális fakitermelést is több esetben megakadályoztuk, de részt vettünk az ezredforduló idején fenyegető árvíz megelőzésében.

Elértük, hogy Tagjaink, a szolgálat ellátásához a törvényeknek és szabályzatoknak megfelelő, egységes egyenruhával és felszereléssel rendelkeznek.

Céljaink változatlanok maradtak az alapítás óta: környezetvédelem, katasztrófavédelem, bűnmegelőzés, a közlekedésbiztonság fokozása.

Tagja vagyunk az Országos Polgárőr Szövetségnek, annak meghirdetett országos akcióiban részt veszünk. A helyi feladatokat pedig önállóan, lelkes kis csapatunk összefogásával tervezzük meg és hajtjuk végre.

  • 2008.-ban ifj. Varga Sándor tagunk elnyerte az Országos Polgárőr Kupát, amelyet közlekedésbiztonsági versenyek sorozatán való eredményes szereplésekkel érdemelt ki.
  • 2012.-ben Pintér Sándor Belügyminiszter "A RENDKÍVÜLI HELYTÁLLÁSÉRT ÉRDEMJEL BRONZ FOKOZATÁT" adományozta Pusztai Ferenc elnöknek.
  • 2013.-ban Térfigyelő kamera rendszer felszerelésére pályáztunk, amely még abban az évben megvalósításra került.
  • 2016 januárjában Tiszaföldváron megalakítottuk a Kőrös-Tisza Polgárőr Egyletet, a környező települések egyesületeivel. Ezen együttműködés keretében egymás településein, rendszeres közbiztonsági akciókban veszünk részt.
  • 2017. NEA-s pályázaton nyertünk, melyet irodafelszerelésre, eszközbeszerzésre fordítottunk.
  • 2018-ban a Nemzeti Együttműködési Alap Társadalmi felelősségvállalás kollégium által,a „Civil szervezetek szakmai programjának támogatása" c. NEA-TF-18-SZ-0354 pályázati azonosítószámon nyilvántartásba vett, "Lakossági kerékpár ellenőrzés és tanácsadás" című pályázatunk támogatásban részesült. Az akcióink keretében kiosztásra kerültek különböző kerékpár biztonsági eszközök, lámpák, szórólapok.
  • 2019-ben a KTI és az OPSZ támogatásával létrejött "Közlekedésbiztonsággal kapcsolatos programelemek megvalósítására" kiírt pályázaton a Rákócziújfalu Polgárőrség nyert. A pályázat keretén belül a helyi Polgárőrség Húsvéti baleset-megelőzési kampányt szervezett és Mobil Kresz parkot vásárolt.

 

Elérhetőségünk:

Postacím: 5084 Rákócziújfalu, Rákóczi u.26/A
Székhely: 5084 Rákócziújfalu, Rákóczi u.26/A
Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/groups/189936984369606/
Adószám: 18832426-1-16
Elnökség:
Elnök: Pusztai Ferenc
Elnökhelyettes: Tóthné Kovács Hajnalka
Gazdaság vezető: Csaláné Ádám Éva
 

49948093_1538535966279809_1008060023013638144_n.jpg

 

A mappában található képek előnézete Polgárőreink